Sayfalar

Rüyada at görmek

Rüyada görülen at rüyayı gören kişinin isteğini temsil etmektedir. Rüyada yanında at olduğunu görmek, rızkın geniş olmasına ve düşmanı yenmeye işaret eder. Ata binmekye layik olmayan kimsenin rüyada ata bindigini görmeksi, izzet ve makam sahibi olmasina isaret eder. Bazen de o kimse için yolculuk meydana çikar. Erkek ata bindigini gören kimse düsmanindan korunur. Rüyada taya bindigini gören kimsenin güzel bir çocugu olur. 

Semer vurulmus bir hayvana bindigini gören kimse, ne fakir, ne de zengin, orta halli olarak yasar. Bekar olan kimse kisraga bindigini görse, hanimefendi, zengin ve asilli bir kadinla evlenir.  
Bazen de at, güzel yapilmis eve isaret eder. Bir kimse baskasinin atina binse o kimsenin mertebesine yükselir. 

Bir kimse egersiz ve gemsiz bir kisraga bindigini görse, ahlaksiz bir kadinla evlenir. Yahut sebati olmayan bir isi üzerine alir. Bir kimse bir takim atlara sahip oldugunu veya onlari otlattigini görse, arkadaslari arasinda degerli olur. Bir kimse kendi yaninda veya evinde bir atin telef oldugunu görse, bir insanin vefatina delalet eder. 

Ata bindigini gören kimsenin hanimi hamile ise, bir oglan çocugu dogurur. At, uzaktan gören kimse için, müjde izzet ve hayirdir. Kisrak at, serefli bir kadindir. Kati ve sert basli olup binicisi durdurmak istediginde durmayan at, deli bir kimsedir. Yürütülmek istendiği zaman duran at, bir isi benimsemeyip tembel olan ve islerinde tembellik gösteren insana isaret eder. 

Bazi yorumcular, at söhrettir derler. Siyah ata bindigini gören yolculuk yapar ve o yolculukta mali eksilir. Erkek at, saltanat ve devlettir. Bir kimse rüyada kendisine bir takim atlarin arzedildigini görse, o kimse dünyayi arzu etmek sebebiyle namazindan geri kalir. Kendi atindan inip baskasinin atina bindigini gören kimse, bir halden diger hale geçer. 

Bir kimse at üzerinde elinde mizrak oldugu halde insanlara saldirdigini görse, dilencilik yapip halktan israrla birseyler istemesine delalet eder. Bir kimse bir at veya bir esek satin aldigini ve parasini saydigini, elindeki paralari çevirdigini görse, söyledigi bir sözden dolayi hayra erisir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder